Ga naar de inhoud
Home » Vierakker » Het Fiere Pad

Het Fiere Pad

Het Fiere Pad - Wandelroute rondom Vierakker

Op zondag 8 oktober 2023 is het Fiere Pad geopend. Een prachtige wandelroute die u langs de mooiste plekjes in en rond Vierakker voert. De wandelroute is een initiatief van Levend Landschap Vierakker. De route is 12,5 kilometer lang en is in beide richtingen te wandelen.
Het  start- en eindpunt is de Theetuin Vierakker, IJselweg 13 in Vierakker. Hier kunt u tijdens openingstijden ook terecht voor een versnapering.  Zie de website van de Theetuin voor de openingstijden.
Maar de route kan op andere plaatsen worden gestart zoals Camping/landgoed het Boshuis of boerderijwinkel Den4Akker.

De route voert langs diverse paden van het Waterschap Rijn en IJssel, maar ook over paden van Natuurmonumenten en landgoed ’t Suideras.  Op deze pagina vindt u een link naar een folder van het Fiere Pad met een beschrijving van de plaatsen en gebouwen waar u tijdens de wandeling langskomt.

Let op: een hond is toegestaan, maar alleen aan de lijn.

Er is ook de mogelijkheid om een verkorte route te volgen van 7,5 km. Volg gedurende de route dan voor een gedeelte de bordjes waarop is aangegeven ‘verkorte route’. 

 

Hieronder vindt u meer informatie, waaronder de folder van het Fiere Pad ,  een GPX-bestand (alleen volledige route) die u kunt downloaden en gebruiken in een navigatie-app en de wandelroute om in Google Maps te raadplegen.

Toegankelijkheid pad
Het Fiere Pad loopt over waterschapspaden, weilanden en overige landschapspaden. Als werkgroep proberen wij het pad zoveel mogelijk toegankelijk te houden door deze met behulp van vrijwilligers te maaien en vrij te houden  van overige begroeiing. Maar de begaanbaarheid is ook afhankelijk van o.a. het weer. In natte periodes kan het pad  op delen drassig en modderig zijn.  Zorgt u dan in die periodes voor goede waterdichte schoenen.
Verder pleegt het waterschap een paar keer per jaar onderhoud aan de watergangen. Gevolg hiervan kan zijn dat er dan op delen van het pad restanten van de begroeiing komt te liggen die zorgen dat het pad minder makkelijk te lopen is. Wij proberen deze overlast te beperken, maar kunnen dit niet altijd direct oplossen.Geniet van de natuur en houd het pad schoon van zwerfvuil