Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Knotploeg Vierakker seizoen 2023/2024

Knotploeg Vierakker seizoen 2023/2024

Ook de komende winterperiode 2023/2024 zal de Knotploeg van Levend Landschap Vierakker (LLV) weer de wilgen knotten langs de openbare wegen rondom Vierakker.
Een groep vrijwilligers gaat in deze periode op een aantal zaterdagen weer aan de slag met ondersteuning van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Bronckhorst die beiden de benodigde materialen leveren. Bij het knotten van de wilgen wordt rekening gehouden met het belang van behoud van de biodiversiteit door niet alle wilgen tegelijk te knotten, maar om het jaar een derde deel te doen. Er zijn daardoor altijd nog wilgen die in een jaar niet geknot worden en daardoor kunnen dienen als schuilplaats of voedselbron voor de dieren die zich in de wilgen ophouden.

Sander van Soest, trekker van de Knotploeg LLV: “Het voorjaar en de zomer van 2023 hadden gelukkig voldoende neerslag. Door het wisselvallige weer, wat we vroeger een normale zomer noemden, konden boeren het sproeien van hun maisakkers gelukkig achterwege laten en hadden bomen, planten en dieren voldoende te drinken. Ook de wilgjes die afgelopen winter geplant zijn hebben het goed gedaan (zie foto’s hieronder) en er is dus voldoende te knotten in Vierakker de komende winter.”

De Knotploeg Vierakker kan altijd nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Mocht je interesse hebben, in bijgaand te downloaden formulier staan de data en werkzaamheden waarvoor je je kan aanmelden. Het ingevulde formulier kan worden gemaild naar LLV.Knotploeg@gmail.com.