Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Knotploeg Vierakker biedt zijn diensten aan

Knotploeg Vierakker biedt zijn diensten aan

De afgelopen winter bleek dat de Knotploeg Vierakker in 2 werkdagen alle wilgen van de gemeente kon knotten.  En ook al zal de jonge aanplant natuurlijk nog wat verder uitgroeien, is er toch wel wat ruimte bij de Knotploeg om inwoners van Vierakker (particulieren) de mogelijkheid te bieden om wilgen op hun eigen terrein te laten knotten in het winterseizoen. 
 
Over het knotten bij particulieren hebben we als Knotploeg de volgende gedachten. Elke knotboom komt in principe elke 3 tot 5 jaar aan de beurt, waarbij we nooit alles in één keer knotten. Dit zorgt ervoor dat vogels, vlinders, vleermuizen en insecten altijd in hun buurt een plekje houden om te overwinteren en zich voort te planten. We laten een paar wilgentenen staan, zodat bij een vochtig voorjaar de sapstromen altijd ergens naar toe kunnen. Dat voorkomt een eventuele alcohol vergiftiging van de boom. 
 
Takken en ander snoeiafval zijn in eerste instantie voor de eigenaar. Indien de eigenaar geen bestemming heeft voor het snoeiafval, dan voeren we het af naar de Theetuin. Versnipperen gebeurt alleen op het erf van de Theetuin, maar snippers kunnen wel weer opgehaald worden door de eigenaar. Als er snoeiafval overblijft dan is dit voor de Knotploeg en haar leden.
 
Voor het knotten van de wilgen wordt een bijdrage van € 15,- per volwassen boom gevraagd. Voor elke nieuwe wilg die we tijdens het knotten op het erf of weiland van de eigenaar mogen aanplanten wordt de prijs met € 3,- gereduceerd. Dat pakken we dan meteen mee als we er toch zijn. Verder verwachten we dat de eigenaar koffie verzorgt met wat lekkers erbij. Het knotten, welke bomen wanneer en waar moet het hout en snoeiafval naar toe, wordt verder in detail afgestemd met de eigenaar bij het maken van de afspraak of tijdens het werk.   
 
Heb je interesse om bomen op eigen erf of weiland te laten knotten door de knotploeg van Levend Landschap Vierakker, neem dan contact op via LLV.Knotploeg@gmail.com