Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Open erf bij ambassadeur voor biodiversiteit in Toldijk 

Open erf bij ambassadeur voor biodiversiteit in Toldijk 

Bert Wisselink is ambassadeur voor de biodiversiteit in Bronckhorst. Op 29 oktober a.s. organiseert hij een inspiratiedag over biodiversiteit op zijn terrein. Deze inspiratiedag is bedoeld voor bewoners van het buitengebied met een erf of grote tuin in de gemeente Bronckhorst. Op de inspiratiedag laat Bert zien welke maatregelen hij heeft genomen om de biodiversiteit te verhogen. Met de deelnemers worden onderling tips en ideeën gedeeld over het verhogen van biodiversiteit in de eigen tuin. De inspiratiedag duurt van 10.00 tot 12.30 uur. 

 Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui
De inspiratiedag is een activiteit van het nieuwe Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui.  

Veel particulieren zoals Bert proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. De groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – 0,5 tot 5 hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Voor deze groep particulieren eigenaren, die verdieping zoeken over biodiversiteit, is er het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui. In dit praktijknetwerk gaat het om kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. In elke gemeente is een ambassadeur actief. 

 “Ons terrein als woonplek voor ons zelf maar ook een plek waar planten en dieren de ruimte krijgen die steeds meer onder druk komt te staan”
Zo heeft Bert Wisselink uit Toldijk zich aangemeld als ambassadeur voor de gemeente Bronckhorst. Bert woont inmiddels veertig jaar tot volle tevredenheid samen met zijn vrouw in het buitengebied van Toldijk. Hun terrein van 1,5 hectare is in de loop der jaren steeds meer geëvolueerd naar een plek waar de natuur volop kansen krijgt. Naast een moestuin en een grote tuin met veel inheemse planten waar bijen, vlinders en insecten zich thuis voelen, hebben zij vorig jaar een “Rossel boomgaard” aangeplant. Het weiland waar eerst schapen en later een paar koeien liepen wordt nu verschraald en omgetoverd tot een bloemrijke weide. Daarnaast is er ruim twintig jaar geleden een vogelbosje aangeplant waar voorheen populieren stonden en waar met regelmaat reeën en sinds kort ook dassen te vinden zijn.                                              

Aanmelden 

Heb je ook een wat grotere tuin van 0,5 tot 5 hectare, niet agrarisch in gebruik en niet in het GNN en zoek je verdieping over biodiversiteit? Dan ben je van harte welkom bij het Praktijknetwerk. Meld je aan voor de inspiratiedag bij Bert Wisselink via e-mail: bertendinie@gmail.com. Na je aanmelding ontvang je het adres en verdere bijzonderheden. 

Kijk voor meer informatie op landschapsbeheergelderland.nl/praktijknetwerk-biodiversiteit-buitenlui/.  


Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.